Direct naar artikelinhoud

De vijf beste tablets van het moment

De vijf beste tablets van het moment

Tabletgebruikers wachten doorgaans heel wat jaren voordat ze hun toestel upgraden, maar op een bepaald moment is je huidige toestel toch compleet achterhaald. Welke zijn de vijf tablets om vandaag naar uit te kijken? Een overzicht.

Ouderwets maar betaalbaar: iPad 2017 (€ 390)

Als je een ouderwetse, krachtige en betaalbare tablet zoekt, zit je goed met de iPad 2017: een toestel met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hetgene waarop je het meeste inlevert is het scherm. Niet met de kleuren, het contrast of de maximale helderheid, maar wel wat reflecties betreft, omdat het scherm niet gelamineerd is. Deze iPad is iets dikker dan we de laatste tijd gewend zijn, maar hij heeft daardoor wel een lekker grote accu en dus een lange accuduur. Het is een iPad zonder tierelantijnen, maar je kunt er wel weer een hele tijd mee vooruit.

Ouderwets maar betaalbaar: iPad 2017 (€ 390)

Samsung Galaxy Tab S3 (€ 670)

De Tab S3 is op dit moment de beste Android-tablet die je kunt krijgen. Hij beschikt allereerst over een indrukwekkend oledscherm, waardoor hij erg lang meegaat bij het kijken van video, al kennen we tablets met een langere adem bij wat meer divers gebruik. De tablet houdt lekker vast, omdat hij licht en dun is. De behuizing doet luxe aan dankzij het gebruikte glas en metaal, maar is ook wat fragiel. De vier dynamische luidsprekers zijn fijn, al klinkt directe concurrent iPad Pro beduidend beter. Een groot voordeel ten opzichte van die iPad Pro is dat je de fijne en geavanceerde S Pen er gratis bij krijgt. Verder is de tablet lekker vlot, heeft hij prima software en is het handig dat hij uitbreidbaar is met een micro-sd-kaart.

Samsung Galaxy Tab S3 (€ 670)

Huawei MediaPad T3 8.0 (€ 230)

Het Chinese Huawei wierp zich enkele jaren geleden met succes op de smartphonemarkt, en probeert ondertussen dat succesverhaal te herhalen op de markt voor tablets. De recente MediaPad T3, die in verschillende uitvoeringen komt maar wiens 8-inch-versie de handigste is, bevat dan ook alle commoditeiten waarvoor de smartphones van de fabrikant bekend zijn geworden, zoals een camera achterop (al heeft die slechts een 5 megapixel-resolutie) en voor (met 2 megapixel). Verder heeft hij een IPS-scherm met een resolutie van 1.280 op 800 pixels, en wordt hij aangedreven door een krachtige vierkernige processor met rekensnelheid van 1.4 GHz. Het werkgeheugen is 2 gigabyte, en er zit 16 gigabyte opslaggeheugen in. De 4800 mAh-batterij gaat lekker lang mee. Een relatief krachtig toestel voor zijn prijs.

Lees ook: Doe de test: welke tablet past het beste bij jou? 

Huawei MediaPad T3 8.0 (€ 230)

Lenovo Yoga Tab 3 Pro (€ 591)

Een tablet die je televisietoestel kan vervangen: dat is hetgene waarop de Chinese fabrikant Lenovo mikt met zijn Yoga Tab 3 Pro. Het toestel is voorzien van een 10,1-inchscherm met een resolutie van 2.560 op 1.600 pixels. Qua geheugen houdt hij zich goed op bij zijn concurrentie, met minstens 16 gigabyte opslaggeheugen en een werkgeheugen van 2 gigabyte voor de lichtste uitvoering. Bij normaal gebruik zou de batterij het ook langer dan een werkdag - of al zeker langer dan een avond schermentertainment - moeten uithouden. En dan is er naturlijk Lenovo's handelsmerk op de tabletmarkt, die grip onderaan, die tegelijkertijd als staander kan worden gebruikt, en die de gebruiker een beetje polariseert: de ene vindt het superhandig om een wat hanteerbare tablet te hebben, de andere vindt dat het gewicht van Lenovo's Yoga Tab 3 daardoor ietwat vreemd is verdeeld.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro (€ 591)

Acer Iconia One 10 (€ 195)

Een tablet met een schermdiagonaal van liefst 10 inch, voor een prijs onder de 200 euro? Jazeker, dat haal je in huis met de Iconia One 10 van het Taiwanese Acer. En de belangrijkste  concessie die je ervoor moet doen is het scherm, dat met zijn 1.280 op 800 pixels een eindje onder de resolutie van een hd-scherm zit. Voor de rest zit het wel snor voor een toestel in deze prijscategorie, met een vierkernige processor, 16 gigabyte opslaggeheugen en 2 GB werkgeheugen, een 5 megapixelcamera achteraan, en eentje van 2 megapixel van voren.


Vergelijk hier nog meer tablets!


Meer technologienieuws:
Doe de test: welke tablet past het beste bij jou?
De 10 beste laptopdeals van het moment
Apple iPad 2017: beetje ouderwets, maar wel betaalbaar

Acer Iconia One 10 (€ 195)