© JVDP

Fietsers krijgen hulp om veiligere route te kiezen

De Heistse schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a) wil een project laten uitwerken waarbij een digitale schoolroutekaart wordt ontwikkeld voor het hele Heistse grondgebied. Zo wil hij kinderen helpen op de juiste route naar school te nemen. 

Bert Provoost

Het bewuste project is Route2School, dat ontwikkeld is door het Instituut voor Mobiliteit van de Universiteit van Hasselt. “Via een digitale tool geven we schoolkinderen en hun ouders de mogelijkheid om mobiliteitsknelpunten op hun schoolroute te melden. En ook om mee na te denken over oplossingen. Met het programma kunnen we ook in kaart brengen hoe kinderen naar school komen en hoe zijn die route ervaren”, zegt schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a).

“Zo wordt dit een digitaal hulpmiddel om een analyse te maken van de veiligheid op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van schoolkinderen. Naast kinderen kunnen ook ouders, leerkrachten, jeugdverenigingen, politiemensen, politici en andere burgers betrokken worden.”

Het einddoel is dan een echte schoolroutekaart voor de hele gemeente. “Die digitale schoolroutekaart kan dan via een website of via een app geraadpleegd worden. Kinderen kunnen dan zelfs op hun smartphone de actuele schoolroutekaart raadplegen en kijken wat de veiligste route is en hoe ze een gevaarlijk punt het beste kunnen mijden”, legt Geerts uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER