Test-Aankoop waarschuwt voor oplichterij met reis naar Turkije

Op zijn Facebookpagina waarschuwt Test-Aankoop voor brieven van ‘Vera Hotels Resorts’, waarin gezegd wordt dat de ontvanger van de brief een reis naar Turkije heeft gewonnen.

tib

Wie de brief ontvangt, zou een reis naar Turkije gewonnen hebben met een wedstrijd in een supermarkt, maar wordt verzocht eerst nog administratieve kosten te betalen. Een vorm van oplichting, schrijft Test-Aankoop op zijn Facebookpagina, waar ook een foto van de brief staat. Gedupeerden kunnen zich melden bij de juridische dienst van Test-Aankoop, die de klachten verzamelt. 'Mensen krijgen een brief dat ze gewonnen hebben, maar moeten toch nog kosten betalen', zegt Jan Moers, woordvoerder van Test-Aankoop. 'Eerst administratiekosten, daarna komt er een rekening voor verplichte excursies. We hebben deze organisatie nagetrokken en vonden onder meer een duidelijk verband met Holiday1, een organisatie in Nederland waarover een waslijst aan klachten binnenkwam bij Nederlandse consumentenorganisaties. Daarom willen we mensen afraden om in te gaan op deze brief'.

‘Onze actie is volledig juist’, reageert Marek Kulinski van Vera Incoming, dat de hotels in zijn portefeuille heeft. ‘We geven reizen weg in het laagseizoen, inclusief hotel, vlucht en transportkosten. Het enige wat de winnaars zelf nog moeten betalen, is 99 euro voor de boeking. Dat doen we om er zeker van te zijn dat mensen komen opdagen. De kosten staan duidelijk vermeld in de brief en verder komen we alles na wat er beloofd is. Bovendien hebben mensen die gewonnen hebben, de keuze of ze op ons aanbod in willen gaan’.

Post by Test-Aankoop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer