© BELGAIMAGE

Antonio Cairoli troeft in Tsjechië Clément Desalle af in Loket

Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag op het circuit van Loket de Grote Prijs motorcross van Tsjechië gewonnen. De Italiaanse WK-leider won de tweede reeks en haalde het in de dertiende manche voor het wereldkampioenschap MXGP voor Clément Desalle (Kawasaki). De Sloveen Tim Gajser (Honda), die Desalle voor de zege in de eerste reeks aftroefde, strandde op de derde plaats.

Cairoli won de tweede reeks voor Desalle en de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM). Jeremy Van Horebeek (Yamaha) kwam als zevende over de streep, Kevin Strijbos (Suzuki) finishte als 15e, Ken De Dycker (Honda) werd 17e, Damon Graulus (Honda) 20e en Jeffrey Dewulf (KTM) 24e.

In de GP-uitslag haalde Cairoli (45 punten) het nipt voor Desalle (44 ptn) en Gajser (43 ptn). Van Horebeek strandde op de zevende plaats, Strijbos werd 12e, De Dycker 19e en Graulus 23e.

Cairoli vergroot zijn voorsprong op Desalle in de WK-stand. De zesvoudige MXGP-kampioen verzamelde 523 punten, Desalle (431) telt er bijna honderd minder. Daarachter strijden Herlings (418) en de Fransman Gautier Paulin (Husqvarna) voor de derde plaats. Van Horebeek (294) is op de achtste stek de tweede Belg.

Jonass wint in MX2

In de MX2 ging de zege naar de Letse WK-leider Pauls Jonass (KTM), die het in de tweede reeks haalde voor zijn voornaamste belager Jérémy Seewer (Suzuki). De Zwitser mocht als tweede mee op het podium. De Amerikaan Thomas Covington (Husqvarna), die de eerste reeks naar zijn hand zette, werd derde.

Julie Lieber (KTM) was op de elfde stek de beste Belg. Brent Van Doninck (Yamaha) eindigde op de negentiende plaats, Nathan Renkens (KTM) werd 28e. In de WK-stand vergroot Jonass (548 punten) zijn voorsprong op Seewer (501). De Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna, 403 ptn) is derde. Lieber (374) heeft met een voorlopige vijfde plaats nog steeds zicht op het podium. Van Doninck (226 ptn) is met zijn negende stek de tweede Belg in de top 10.

De volgende WK-manche vindt in eigen land plaats. Op 6 augustus staat in Lommel de veertiende klassementsrace op het programma.