© jb

© TML

© TML

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

vzw De Kaaimannen leveren drie circusacts op mainstage Tomorrowland

De vzw De Kaaimannen, bekend van hun jaarlijkse organisatie Theater aan Twater, leveren 3 (circus)acts aan Tomorrowland, die zich afspelen in en op het hoofdpodium.

Jan Boey

De vzw De Kaaimannen heeft al jaar en dag een goede samenwerking met Tomorrowland, die trouwens Theater aan Twater mee sponsoren. "Net na de twaalfde editie vorig jaar is er van Tomorrowland de officiële vraag gekomen om enkele voorstellen te doen van circusacts die op de mainstage konden ingepast worden. We waren wat vereerd dat het grote Tomorrowland ons deze vraag stelde en de samenwerking is aangegaan", legt voorzitter van de vzw De Kaaimannen Peter De Ridder uit.

Die acts moesten naar Tomorrowland-normen van absoluut wereldniveau zijn. "Vermits circus en straattheater onze core business is, zijn we graag op deze vraag ingegaan. De artistieke leiding van Tomorrowland, Christophe Van den Branden en Chantal Copello, beiden echte cracs in hun ding, hebben op basis van zeven à acht voorstellen van ons, drie acts gekozen die pasten in hun concept, scenario, main stage installatie, praktische en technische haalbaarheid, enz." legt programmator Patrick Poppe uit.

Afspraak is dat zowel dit weekend als het Tweede Tomorrowland weekend de vzw De Kaaimannen deze artiesten ook begeleiden van en naar het hoofpodium waar ze telkens hun acts opvoeren. Het gaat om twee Columbianen met hun Wheel of Death. De drie optredens per dag van het afgelopen weekend zijn feilloos verlopen. Naast de act wheel of death traden ook nog twee Franse acts op. Zij brengen hun act twee keer per dag, allemaal op diverse tijdstippen, strikt gegoten in het geheel van optredens. Het gaat om de koorddanseres Tatiana Mosio-Bongonga, die op 20 meter hoogte, in de nok van Tomorrowland main stage aan de slag gaat. Eveneens uit Frankrijk zijn Kimberley en Guillaume Montels, Duo du Haut, die op zwiepende palen van 18 meter hoogte, zonder beveiliging, handstanden en andere capriolen in de lucht uitvoeren. "Ons respect voor deze Tomorrowland-organisatie is alleen maar gegroeid en bovendien hebben we hier letterlijk heel wat kunnen opsteken over de organisatie, timing, afspraken, enz." besluiten De Kaaimannen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER