© JAA

Fans van Vermaelen met kippenvel bij debuut van held in Barcelona

Zaterdagavond was het eindelijk zover: Thomas Vermaelen beleefde zijn eerste 63 speelminuten in het shirt van FC Barcelona. Ook fanclub Polderboys 1928 Vermaelen Fanatics was een beetje verrast door het laat aangekondigde debuut van hun Polderheld en bekeek de wedstrijd in gespreide slagorde.

JAA

Het bleef rustig in café Berendrecht Sport, de thuisbasis van de in aanloop naar van het WK in Brazilië opgerichte fanclub voor Thomas Vermaelen. Niet alleen raakte pas vrij laat bekend dat trainer Luis Enrique Thomas Vermaelen aan de aftrap zou brengen in de match tegen Deportivo La Coruna, de wedstrijd werd bij ons ook niet live uitgezonden.

“We hadden allemaal al andere plannen en verplichtingen, maar uiteindelijk ben ik er met wat kunstgrepen toch in geslaagd om de volle 63 minuten van Thomas in Camp Nou te zien via streaming op mijn computer”, vertelt Gerrit Daems (44). De inwoner van Zandvliet groeide net als Thomas Vermaelen op in Stabroek en zag hem nog in een andere korte broek dan zijn voetbalshort door het dorp lopen; de korte broek van Chiro Kristal.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER