Berlusconi verkoopt helft van AC Milan aan Thaise investeerders

© EPA

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een overeenkomst gesloten om 48 procent van zijn aandelen van voetbalclub AC Milan te verkopen aan een Thaise zakengroep.

rdc

‘Tegen 30 september moet de transfer voltooid zijn’, zei een woordvoerder van Fininvest, de financiële holding van de familie Berlusconi, waaronder ook televisienetwerk Mediaset en uitgeverij Mondadori gehuisvest zijn. Voor de aandelen zal een bedrag van 480 miljoen euro overgemaakt worden.

Volgens de woordvoerder heeft Silvio Berlusconi zijn persoonlijke goedkeuring voor de overeenkomst met de Thaise zakengroep Taechaubol gegeven. Na de ondertekening van het voorakkoord bevestigde Bee Taechaubol de deal op Instagram. ‘Het is een grote eer om deze overeenkomst te sluiten met president Berlusconi, een fenomenale leider’, klonk het bijschrift.

De recent door enkele rechtszaken geplaagde Italiaan had eerder verklaard dat het niet langer mogelijk was om met één familie de uitdagingen aan te gaan die het beheren van een voetbalclub met zich meebrengen. Als de deal rond is, zal Taechaubol de zoveelste buitenlandse investeerder zijn met een zegje bij een Europese voetbalploeg.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen