“Niet bang voor het zwarte gat, kijken uit naar mooi nieuw wit blad”

De kans dat u de komende maanden ontsnapt aan K3 lijkt vrij klein. Karen, Kristel en Josje geven dit najaar namelijk de fakkel door aan drie nieuwe meisjes en met z’n zessen gaan ze daarna nog enkele maanden op tournee. Deredactie.be spotte de huidige meisjes op Suikerrock, een van hun weinige optredens deze zomer. “Het is fijn om te zien dat mensen ons in hun hart dragen.”

Het nieuws sloeg enkele maanden geleden in als een bom. Op een druk bijgewoonde persconferentie kondigden Karen, Kristel en Josje aan te stoppen met K3. Voor de gebroken kinder- (en misschien ook wel papa-)hartjes kwam er wel meteen een lichtpuntje dat een zwart gat onmogelijk moet maken. K3 zal namelijk blijven bestaan, zij het binnenkort met een andere rosse, zwarte en blonde.

Ondertussen zijn we enkele maanden verder en is de commotie al even gaan liggen. De drie zitten nog vol enthousiasme om er nog enkele maanden tegenaan te gaan, zo blijkt wanneer we hen aantreffen na hun optreden op Suikerrock. Een van de laatste optredens die ze met hun drietjes doen, want na de zoektocht in het najaar volgt er enkel nog een afscheidstournee met zes: de “oude” en “nieuwe” K3.

“Het optreden was superleuk. Het was een lekker weertje en de sfeer zat goed. Iedereen ging helemaal los”, blikt Josje terug. “Het is echt fijn om te voelen dat mensen ons in hun hart dragen. Dat ze onze liedjes meezingen en een spandoek tonen met “We love K3” doet echt veel deugd”, zegt Kristel. “De laatste tijd voel ik ontzettend veel trots”, concludeert Karen.

vormkrijger

“Heel wat goede kandidaten”

De drie nieuwe meisjes worden dit najaar gekozen in “K3 zoekt K3”, een groots opgezette tv-show op VTM en SBS6. Naast een publieksjury bestaande uit kinderen, ouders en grootouders hebben ook Karen, Kristel en Josje wat in de pap te brokken. Het programma start begin september, maar de opnames ervan zijn nu al bezig.

“Er zitten heel wat goede kandidaten tussen”, zegt Karen. “Het wordt wel nog moeilijk om de puzzel te maken. Het moeten drie meisjes zijn die bij elkaar passen. Dat wordt niet makkelijk.” De meidengroep benadrukt wel dat ze op zoek zijn naar opvolgsters en niet naar vervangsters. Een kopie moet het dus niet worden.

Voor Josje is het helemaal speciaal, want zij won zes jaar geleden “K2 zoekt K3”, de tv-show die een vervangster voor Kathleen zocht. “Ik weet hoe de meisjes zich voelen en dat het stresserend kan zijn. Maar eens je het wordt, was het allemaal echt de moeite waard.”

Definitieve afscheid

Het definitieve afscheid voor Karen, Kristel en Josje volgt in april volgend jaar. Dan vindt de laatste show plaats van de tournee die ze met zes zullen doen. “Aan dat moment hebben we al gedacht, omdat journalisten er ons steeds naar vragen”, lacht Karen. “Maar zoals Kristel het altijd mooi kan verwoorden: we zijn niet bang voor het zwarte gat, maar kijken uit naar een mooi nieuw wit blad.”

Wat dat wit blad wordt voor de drie dames in kwestie, daar denken ze momenteel nog niet aan. Of ze willen het ons alleszins nog niet vertellen. “We gaan nu nagenieten van ons optreden op Suikerrock. Laat dat blad nog maar even wit blijven.”

Voor het nieuwe trio heeft het huidige alvast enkele tips op zak. “Hard werken, maar ook veel genieten, want het is prachtig. De drie moeten op hun manier een onderlinge magie hebben, zodat er iets gebeurt op het podium. Maar dat moet niet identiek hetzelfde zijn als wat er bij ons gebeurt.”

vormkrijger

Meest gelezen