© Belga

1 / 3
thumbnail: null

Ingevallen Dierckx schenkt Antwerp de overwinning tegen Cercle Brugge

Antwerp heeft nog eens de drie punten thuisgehouden. Tegen Cercle Brugge bleef het lange tijd 0-0, totdat Dequevy op het uur neerging in het strafschopgebied en zelf de openingstreffer binnen knalde. Kis maakte gelijk en scoorde ei zo na nog de 1-2, maar het werd 2-1 dankzij de ingevallen Tuur Dierckx. Voor de Great Old is het de eerste competitiezege sinds half augustus.

DoRo, JaTi

De wedstrijd begon met een pakkend eerbetoon aan Didier Bartholomeus, de 25-jarige Schildenaar wiens levenloze lichaam afgelopen woensdag uit het water werd gehaald in Merksem. You’ll never walk alone klonk het bij de supporters, die in de 25ste minuut ook applaudisseerden voor de overleden Antwerp-supporter.

De bezoekers uit Brugge kwamen goed georganiseerd op het veld, en lieten niet veel ruimte. Bij Antwerp misten Vleminckx en Limbombe de weinige kansen, een Brugse bal belandde op de deklat.

Ook in de tweede helft vonden de mannen van Fred Vanderbiest maar niet het juiste gaatje. Tot dat een half uur voor affluiten Joeri Dequevy neerging in de zestien van Cercle. De aanvaller zette zelf de penalty om, de Bosuil ging uit z’n dak.

De West-Vlamingen waren niet onder de indruk en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Kis kon de 1-1 in de korte hoek binnen leggen. Cercle-middenvelder Haroun kreeg nog een rode kaart en zijn teamgenoot Kis een grote kans op de 1-2, maar de beslissende goal viel aan de overkant. In de allerlaatste minuut trapt de ingevallen Dierckx de winning goal tegen de netten.