Energie-investeringen in scholen renderen

De energie-investeringen die de gemeente doorvoerde in Gemeentelijke basisschool De Schans en de school in Eindhout werpen hun vruchten af.

Stefan Helsen

De zonnepanelen op de daken van beide scholen wekken samen jaarlijks 60.000 kWh groene stroom op, dat is evenveel elektriciteit als 17 gezinnen op een heel jaar verbruiken.

In beide scholen werden de elektrische boilers in de kleedkamers vervangen door 1 energiezuiniger model, en ook de zoldervloeren werden grondig geïsoleerd. Muurextractoren in de kleedkamers die continu de lucht verversten werden afgesloten. De toiletten werden voorzien van een automatisch spoelsysteem en aangesloten op regenwater. De stookinstallatie in De Schans werd gerenoveerd en de regeling van de verwarmingsinstallatie werd beter afgesteld.

Binnen de Gemeentelijke basisschool Eindhout is verlichting met bewegings- en daglichtdetectie geplaatst in de gangen, de toiletten en de kleedkamers, zodat deze enkel nog aangaan als er iemand passeert en het te donker is. Daarnaast wordt ook de oude stookketel vervangen door een nieuwe energiezuinige condensatieketel, wat een besparing van 30% zal opleveren. Deze school is dit en volgend schooljaar ook Klimaatschool, waar de kinderen het ganse jaar door rond energie- en waterbesparing werken. In samenwerking met IOK en Thomas More zal er ook bekeken worden welke energiebesparende maatregelen we nog kunnen nemen om het energieverbruik terug te dringen.

Op maandag 22 december na is er op RTV een reportage over de energie-investeringen in de gemeentescholen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER