© Gil Plaquet

Mechelaar richt eigen voetbalschool op in De Nekker

Een voetbalschool voor spelertjes die hun draai niet vinden bij een reguliere club. Met oog voor talent, zonder prestatiedruk. Dat is het plan van Mechelaar Aziz El Harcha. Vanaf september start de voetbalcoach in De Nekker met de Bocca Juniors Academy.

Marijn Sillis

“Het idee ontstond bij enkele trainers die meer willen bereiken met jeugdspelers. Omdat ze inzien dat vele jonge voetballers zich om verschillende redenen niet of onvoldoende kunnen ontwikkelen binnen de gewone ploegen”, vertelt initiatiefnemer Aziz El Harcha.

De Mechelaar wijst vooral op de prestatiedruk en competitiedrang die bij veel van die ploegen heerst. “Die prestatielast willen we bij onze voetbalacademie wegnemen”, zegt El Harcha, die zelf onder meer bij Racing Mechelen en KSV Willebroek voetbalde, en jeugdtrainer was bij KV Mechelen en Groen Rood Katelijne.

De Bocca Juniors Academy gaat in september van start. Als locatie kiezen El Harcha en zijn zes gekwalificeerde medecoaches voor de kunstgrasvelden van De Nekker. Zowel jongens als meisjes tussen zes en twaalf zijn welkom. Ze worden per leeftijdsgroep onderverdeeld in drie groepjes van tien. “We stoppen bij 30 kinderen om de kwaliteit van de trainingen te kunnen garanderen.”

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER