Jonge Red Flames gaan onderuit tegen Roemenië

De Belgische meisjesvoetbalploeg onder 17 jaar heeft woensdag in het Servische Stara Pazova zijn tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK 2017 in Tsjechië met 0-1 verloren van Roemenië. Het enige doelpunt van de partij kwam in de twintigste minuut op naam van Sfiea.

Maandag wonnen de jonge Red Flames vlot hun eerste kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne. Het werd toen 4-0. Zaterdag (1/10) wacht met thuisland Servië de laatste tegenstander in het eerste deel van de EK-kwalificaties. De Serviërs speelden woensdag 1-1 gelijk tegen Oekraïne.

In de stand leidt Servië met 4 punten. België en Roemenië tellen elk 3 punten. Oekraïne heeft 1 punt.

De eerste EK-kwalificatieronde vindt voor de Belgische U17 plaats in Servië. Vierenveertig landen werken een eerste kwalificatietoernooi af, telkens in een groep met vier landen. De top twee van elke groep plaatst zich met de beste derde (berekend op basis van de wedstrijden tegen de top twee uit de groep) voor de eliteronde met 24 landen, het laatste kwalificatietoernooi voor het EK.

De zes groepswinnaars en de beste runner-up van de eliterondes plaatsen zich voor het EK, dat Tsjechië organiseert van 2 tot 14 mei 2017.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer