Verdachte aangehouden voor dodelijke steekpartij op Ruimingskaai

De Brusselse onderzoeksrechter heeft een verdachte aangehouden voor de dodelijke steekpartij die zaterdagochtend plaatsvond op de Ruimingskaai in Brussel. Dat meldt het Brusselse parket. Bij die steekpartij kwam een 23-jarig bendelid om het leven. De steekpartij zou niets te maken hebben met een afrekening in het bendemilieu zoals in een aantal media al werd geopperd.

Het slachtoffers had vrijdagavond en -nacht gefeest op een partyboot op het Brusselse kanaal maar toen hij zaterdagochtend naar huis stapte, kwam het op de Ruimingskaai tot een vechtpartij met verschillende betrokkenen. De twintiger kreeg daarbij een fatale messteek. Zaterdag werd al een mogelijke verdachte opgepakt maar die werd na verhoor vrijgelaten. Volgens het parket was hij waarschijnlijk wel betrokken bij de vechtpartij maar zou hij niet de fatale messteek toegebracht hebben.

"Maandag is dan een andere man opgepakt en verhoord" zegt substitute en woordvoerster van het Brusselse parket Ine Van Wymersch. "De man is in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden maar met de dood tot gevolg. Voorlopig wijst niets erop dat het om een afrekening in het milieu van de stadsbendes zou gaan. De man die is aangehouden, stond in ieder geval niet gekend als lid van enige stadsbende."

Wat dan wel de aanleiding is geweest voor de vecht- en steekpartij, is nog niet duidelijk. Bronnen nabij het dossier maken wel melding van een conflict rond een meisje.

 

Meest gelezen