Vuurwerk Gentse Feesten opgedragen aan Aurore Ruyffelaere

Het vuurwerkspektakel aan Portus Ganda tijdens de Gentse Feesten, wordt dit jaar opgedragen aan Aurore Ruyffelaere. Dat maakte Feestenburgemeester Christophe Peeters bekend. De 29-jarige vrouw uit De Pinte werd vorig jaar vermoord teruggevonden na een bezoek aan de Gentse Feesten. Gisteren lokte de Gentse Feesten zo'n 130.000 bezoekers

Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd vorig jaar op de laatste dag van de Gentse Feesten aangetroffen in de koffer van een 29-jarige man van Russische afkomst.

De man ontkende eerst dat hij de jonge vrouw om het leven had gebracht, maar legde later bekentenissen af en pleegde zelfmoord in zijn cel.

"Het vuurwerk, dat zondag om 23 uur start aan Portus Ganda zal worden opgedragen aan Aurore Ruyffelaere", stelde Feestenburgemeester Christophe Peeters. Het vuurwerkspektakel zal worden begeleid door muziek van de Gentse singer-songwriter Sioen.

De eerste volle dag van de Gentse Feesten lokte zaterdag 130.000 feestvierders. "Voor de Gentse Feesten Parade hebben we 32.000 bezoekers geteld", stelt Peeters.

"Uit respect voor de mensen die gisteren in de hitte langs het parcours stonden, moet de kwaliteit van die parade echt wel omhoog. Het was niet echt fantastisch en het moet absoluut veel beter. We zullen de Parade grondig bekijken binnen een evaluatie van de Feesten."

Meest gelezen