© Dirk Vertommen

Proef Heist zet streekproducten in de kijker tijdens eerste smaakbeurs

Tijdens de eerste smaakbeurs van Proef Heist stelden de Heistse producenten van streek- en hoeveproducten maandagavond in cc Zwaneberg hun aanbod voor aan potentiële afnemers.

Kristof Van Rompaey

Met een herkenbaar logo, een website en een lokaal distributienetwerk stimuleert de gemeente sinds eind vorig jaar producenten van hoeve- en streekproducten onder de noemer Proef Heist.

De eerste smaakbeurs van Proef Heist werd een kennismakingsmoment tussen producenten en mogelijke afnemers, onder andere uit de horeca, de toeristische sector en de detailhandel. “In de Zuiderkempen breken we hiermee een lans voor het rurale ondernemerschap”, vertelt schepen van Platteland en Landbouw Wim Van den Bruel (CD&V).

Een uiteenlopend gezelschap van geïnteresseerden zakte maandag af naar café Velodroom bij cc Zwaneberg. Tot slot reageerden ook de standhouders enthousiast. “Dankzij Proef Heist hebben ook de lokale producenten onderling elkaar beter leren kennen”, vertelt Achiel Van de Moer van microbrouwerij Achilles uit Itegem, bekend van de Serafijnbieren. Voorts namen ook De Witte Lelie en Het Plukhof uit Wiekevorst, Fruibedrijf Vaes en Hoeve Van Loock uit Booischot en Wijngaard Berghoven uit Heist deel aan de smaakbeurs.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER