Thiam prijkt in Forbes’ “30 onder 30”-lijst van Europese entertainers

© EPA

Nafissatou Thiam behoort tot de 30 topentertainers onder 30 jaar van het Europese continent die voor het jaar 2017 worden uitgelicht door het Amerikaanse zakenblad Forbes. De 22-jarige atlete won in augustus olympisch goud op de zevenkamp.

Thiam haalde vijf persoonlijke records, het wereldrecord in het hoogspringen (op de zevenkamp) en totaliseerde 6.810 punten, een nieuw Belgisch record, tijdens de Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze zag haar olympische triomf vorig jaar beloond met de titel van Sportvrouw van het Jaar, de Gouden Spike, de Nationale Trofee voor Sportverdienste, de Europese Rijzende Ster Award en de trofee voor meest beloftevolle atlete op de awards van de Internationale Atletiekfederatie IAAF.

Wereldwijd wordt Thiam beschouwd als één van de topatleten in de atletiek, zo blijkt opnieuw uit haar vermelding door Forbes. Voor de Europese ‘Entertainment Class Of 2017’ zocht het zakenblad naar jonge sterren uit de sport-, muziek-, film- en televisiewereld. Thiam behoort tot de negen sporters die op de lijst voorkomen. Verder is die eer weggelegd voor voetballers Gareth Bale (27) en Luis Suarez (29), tennisster Angelique Kerber (28), NHL-ijshockeyer Anze Kopitar (29), MMA-vechter Conor McGregor (28), kunstschaatsster Evgenia Medvedeva (17), boksster Estelle Mossely (24) en NBA-basketballer Kristaps Porzingis (21).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen