© getty images

© REUTERS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Drama: Vincent Kompany valt alweer geblesseerd uit na zeven minuten

Vincent Kompany blijft op de sukkel: de kapitein van Manchester City moest in de terugwedstrijd van de halve finales in de Champions League al na zeven minuten naar de kant. Deze keer was het niet zijn kuit maar tastte hij naar zijn rechterbovenbeen.

vml

Kompany raakte geblesseerd toen hij na amper zeven minuten mee naar voren trok maar even voorbij de middellijn zonder contact met een tegenstander de bal verspeelde omdat hij met een pijn scheut in het bovenbeen tegen de vlakte ging.

Een zichtbaar teleurgestelde Kompany kon niet meer verder en werd meteen vervangen door ex-Standardverdediger Eliaquim Mangala. De ontgoocheling in zijn blik sprak boekdelen...

© REUTERS

Voor Vincent Kompany is het al de vijfde keer dit seizoen dat hij geblesseerd uitvalt. Hij was nog maar terug blessurevrij sinds 19 april, toen hij tegen Newcastle zijn rentree vierde nadat een kuitblessure hem een maand aan de kant had gehouden. Dat was de veertiende kuitblessure sinds zijn komst naar Engeland in 2008. Hij liep die blessure medio maart op in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tegen Dinamo Kiev. Kompany was toen nog maar een maand weer aan het spelen nadat een kuitblessure hem anderhalve maand aan de kant had gehouden.

Afwachten wat er deze keer juist scheelt maar het EK voetbal lijkt verder weg dan ooit voor de kapitein van de Rode Duivels...

City-coach Pellegrini kon na afloop weinig zeggen: "Ik weet niet welke blessure hij heeft, we zullen morgen zien."

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League