Voetbalvriendjes nemen afscheid van kleine Bas

Het overlijden van Bas, de jongen van 11 die gisteren is gestorven na een mislukte harttransplantatie, slaat diepe wonden bij zijn vriendjes van de voetbalclub. Zijn clubgenootjes hebben vanavond een minuut stilte gehouden en witte ballonnen opgelaten.

De elfjarige Bas zakte in november vorig jaar plotseling ineen op het voetbalveld. Sindsdien verslechterde zijn fysieke toestand, en al snel bleek dat enkel een ander hart hem kon redden. Voor Bas een tijd van leven tussen hoop en vrees. Zijn moeder Ann week niet meer van zijn zijde. Vier weken geleden kwam dan eindelijk het telefoontje vanuit Leuven dat er een hart voor Bas beschikbaar was van een kind dat ongeveer zijn leeftijd had.

Cathérine Moerkerke sprak met de jongen en zijn moeder en volgde hen voor, tijdens en na de operatie. “Bas bleef een maand lang op intensieve zorgen. Zijn toestand ging achteruit. Hij zou het niet halen”, kregen de kijkers te horen. Bas overleed na complicaties, maar besliste om zijn organen te donoren zodat hij zelf nog andere kindjes kon redden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen