Standard wint Waalse derby en mag naar voorrondes Europa League

Standard heeft de laatste Waalse derby van het seizoen gewonnen met 2-0. Standard verzekert zich zo van de vierde plaats en een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Charleroi moet zich nog een laatste keer opladen voor twee wedstrijden tegen KV Mechelen. De winnaar van die duels pakt het laatste Europa League-ticket.

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Standard

Charleroi

Door het snelle doelpunt van Club Brugge tegen KV Kortrijk was het al snel duidelijk dat Standard en Charleroi onder elkaar mochten uitmaken wie zich rechtstreeks kon plaatsen voor de Europa League. De openingsfase leverde geen snelle goal op, door de obligate overtredingen in deze felbevochten Waalse derby lag het spel daarvoor veel te vaak stil.

Beladen wedstrijd

Iets voorbij halfweg de eerste helft brak Standard dan toch de ban. Na een weggewerkte corner counterde Standard de Zebra’s helemaal kapot. Ezekiel was veel sneller dan zijn tegenstrevers en legde de bal eenvoudig in doel. De Rouches kregen daarna nog enkele kansen om de voorsprong uit de diepen, maar gingen de rust in met een nipte 1-0 voorsprong. Charleroi moest het doen zonder draaischijf Kebano, lichtgeblesseerd in de tribunes, en dat was er helaas ook aan te merken.

De bezoekers kwamen wel goed uit de kleedkamers na de rust, maar vonden de gelijkmaker niet. Het kreeg ook weinig hulp van de meegereisde fans, die de wedstrijd dreigden stil te leggen door rookbommen op het veld te gooien. Texeira kopte Standard twaalf minuten op tijd uit het niets op 2-0, voldoende voor de drie punten. Een turbulent seizoen van Standard krijgt zo toch nog een mooi einde.