© Walter Saenen

Oude visstraat floreert

Met het complex ‘De Vischmijn’ en een stijlvol studentenhuis verdwijnt het laatste verloederde stukje van de Riemstraat. De straat die 25 jaar geleden nog dertig visgrossisten groepeerde, is vandaag een trendy hotspot.

Frank Heirman

Het project ‘De Vischmijn’ wordt opgetrokken achter de gevels Riemstraat 9 tot 15. In de Riemstraat 11 sloot in 2008 de allerlaatste vishandel ’t Antwerps Vismarktje. Daarna verkocht de firma Abakri er nog een tijdje tweedehandse fietsen, tot de zaak in 2013 verhuisde naar de Scheldestraat. Voor het project ‘De Vischmijn’ worden drie baksteengevels met oude mozaïeken bewaard, maar daarachter verschijnt een modern woonblok met acht appartementen tussen 80 en 120 vierkante meter. De woonunits krijgen grote leefterrassen. Prijzen starten aan 265.000 euro.

Op de benedenverdieping staat een grote winkelruimte ingetekend. Die past perfect in het straatbeeld, want de Riemstraat is in korte tijd uitgegroeid tot Antwerpens jongste winkelstraat. Tegenover ‘De Vischmijn’, waarvan de werf net is gestart, zit een ander project in de eindfase. In de Riemstraat 6-8 werd een uitgeleefde woonkazerne omgebouwd tot 23 modieuze studentenstudio’s. Voor het nieuwe academiejaar geraakten de meeste koten al verhuurd.

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER