Eels knuffelt Rivierenhof

Openluchttheater Rivierenhof vertoeft in hogere sferen.

Eels speelde er twee uitverkochte avonden voor een dankbaar publiek van bekeerden.

Gunter Jacobs

Luttele weken na de doortocht op Rock Werchter gaf het combo rond frontman Mark Everett zondag en maandag in het openluchttheater twee in een handomdraai uitverkochte concerten. De eerste avond bedwong Everett - E voor de vrienden - de dreigende regen met wat hij aankondigde als een rondje ‘uneasy listening’.

Op het jongste album The cautionary Tales of Mark Everett maakt hij de balans op van een roerig leven waarbij hij zowat iedereen uit zijn naaste omgeving heeft zien wegvallen. Op het podium ontmijnt hij wrange, openhartige liedjes met een forse dosis sarcasme. Ditmaal niet als rockpastiche door een stel talibanbaarden in witte overalls, zoals een van Eels’ vorige gedaantes. Hoe dan wel? Door, strak in het pak, te kiezen voor kleine, subtiele en spaarzaam ingekleurde piano- en gitaarliedjes, in alle opzichten het exact tegenovergestelde van Tomorrowland dat iets verderop doorbeukt.

Met Mistakes of my Youth, de hitjes Last Stop: This Town en That Look You gave that Guy en het van Elvis Presley geleende Can’t help falling in Love als uitsmijters bezegelt Eels een avondje bitterzoet moois. Of was dat al gebeurd, toen E van het podium was afgedaald om zijn toehoorders te knuffelen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER