Lichaam Gabriel García Márquez al gecremeerd

De donderdag overleden Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez (87) werd reeds gecremeerd. Dat meldt de Colombiaanse ambassadeur in Mexico, José Gabriel Ortiz, vrijdag. García Márquez stierf in zijn woonst in Mexico-Stad.

evrolix

De ambassadeur bevestigde enkel dat het lichaam van de schrijver, die in 1982 de Nobelprijs voor Literatuur won, al gecremeerd werd. Het Colombiaanse radiostation Caracol meldde voordien dat het lichaam reeds donderdag gecremeerd werd, dus op de dag van het overlijden zelf. De radiozender haalde de informatie bij een bron in de familie van de schrijver.

Volgens Caracol bevinden de assen zich momenteel in een funerarium in de Mexicaanse hoofdstad. Het funerarium meldde aan het Franse nieuwsagentschap AFP enkel dat "de dienst plaatsgevonden heeft". De familie van Gabriel García Márquez heeft nog niet beslist of de assen verdeeld zullen worden tussen Mexico en Colombia, of dat ze op een plek blijven, aldus de Colombiaanse ambassadeur na een bezoek aan de weduwe, Mercedes Barcha.

Belga Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER