Eén vrouw op vijf slaapt slecht

© Shutterstock

Uit een onderzoek van het slaaponderzoekscentrum aan Loughbrough University is gebleken dat vrouwen slechter slapen dan mannen. Eindelijk een excuus voor dat ochtendhumeur.

rm

Maar liefst één vrouw op vijf slaapt vijf dagen per week slecht, vergeleken met amper 8 procent van de mannen. Volgens dokter Jim Horne, directeur van het slaaponderzoekscentrum aan Loughbrough University, hebben vrouwen iedere dag 20 minuten slaap extra nodig, met dank aan de hormonale schommelingen.

Vrouwelijke hormonen verschillen namelijk heel wat van het mannelijke hormoon testosteron. Terwijl testosteron kalmerend werkt, waardoor mannen beter en dieper slapen, hebben vrouwelijke hormonen die eigenschap niet. Bovendien zou het afnemen van oestrogeen naarmate vrouwen ouder worden, ervoor zorgen dat ze zich nog slechter voelen na een nachtje draaien en woelen.Bovendien scoren vrouwen ook slecht als het aankomt op slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Volgens de Amerikaanse National Sleep Federation heeft 63 procent van de vrouwen er een paar keer per week last van, vergeleken met slechts 54 procent van de mannen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer