© Tommy Maes

Balense bib trekt met voorleescaravan van school naar school

De bibliotheek van Balen trekt met een voorleescaravan langs alle Balense scholen. Elke dag staat de caravan op een andere speelplaats. Met de caravan wil de bib het voorlezen promoten.

Tommy Maes

Tijdens de voorleesweek vinden zowat overal activiteiten plaats rond voorlezen bij kinderen. Ook de bib van Balen deed mee en nog wel op een originele manier. Zo staat deze week een speciale voorleescaravan elke dag op een andere Balense school. Vorige week deed de caravan al vijf scholen aan.

"We vinden voorlezen heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Als bibliotheek zijn we er daarom heel intensief mee bezig. Zo organiseren we elke woensdag- en zaterdagnamiddag een voorleessessie in de bib. Een tiental medewerkers en vrijwilligers is bij dat project betrokken. Voor de voorleesweek zochten we naar een originele manier om het voorlezen in de kijker te zetten. Bij iemand konden we deze caravan lenen. We hebben de woonwagen wat gepimpt met kussens en fleecedekens zodat er binnen een knusse ruimte is waar we kunnen voorlezen", verklaart bibliothecaris An Helsen.

*******Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen – editie Kempen ******

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER