ETHIAS LEAGUE. Roeselare verliest eerste set in vijf matchen, Maaseik wint

© Dick Demey

Op de vijfde speeldag in de Ethias League heeft Knack Roeselare zijn eerste set verloren. Tegen VDK Gent won het wel met 1-3 en blijft zo leider. Noliko Maaseik heeft zaterdagavond in de eigen Lotto Dôme gemakkelijk de maat genomen van Puurs. Het werd 3-0. Door die overwinning staan de Limburgers nu derde in het klassement.

tomas

Roeselare bleef vier speeldagen lang ongeslagen, het gaf geen enkele set uit handen, maar tegen VDK Gent is dan toch een eind gekomen aan die perfecte reeks. Het zal Roeselare worst wezen, Knack Roeselare won uiteindelijk toch met 1-3 in Gent. Door de overwinning blijft Roeselare alleen eerste, het heeft nog steeds drie punten voorsprong op Antwerp.

Maaseik, dat duidelijk vol vertrouwen zat na de spetterende Champions League-zege van dinsdag tegen de Franse kampioen VC Tours, begon sterk aan de wedstrijd. Het liep snel uit tot 21-14 en haalde de eerste set gemakkelijk binnen: 25-19.

In de tweede set ging Noliko verder op zijn elan. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en kregen een droge 25-12 om de oren.

In set drie nam de thuisploeg wat gas terug. Puurs kon even aanklampen maar Maaseik gaf nooit de indruk in de problemen te kunnen komen. Het pakte de derde set dan ook met 25-18 en houdt de drie punten zo in de Lotto Dôme.