© Joren De Weerdt

Tomorrowland denkt aan nieuwe dubbeleditie in 2019

Ze zijn verteerd, die zes dolle dagen in Boom. Tomorrowland serveerde voor zijn tiende verjaardag een dubbele portie festival. Veroorzaakt zoveel dancevreugde een indigestie, of smaakt dit naar meer? De organisatoren denken er alvast aan om in 2019 opnieuw een dubbeleditie te organiseren.

GVA

Waren die twee weekends van het goede te veel? Als uw advocaat niet Griet Cnudde heet: nee. Het tweede weekend beloofde bijna hetzelfde als het eerste.

Er waren minieme veranderingen in het programma, Avicii kwam alleen afgelopen vrijdag langs. Maar was het eerste weekend qua sfeer al indrukwekkend, dan sloeg het tweede in als een kernbom. Het publiek en de dj’s deden nog net dat tikkeltje zotter.

Ook wat het weer betreft, kiezen wij voor weekend twee. Geen té felle zon, maar wel warm weer, met een tropische douche op zondagavond.

Overlast

Het dubbele festivalweekend bracht uiteraard meer overlast mee voor de buren. Die zijn trots op Tomorrowland, maar velen zullen het toch niet erg vinden dat we volgend jaar weer gewoon één weekend tegemoet kijken. Tomorrowland compenseerde de overlast met een burenkrantje, een waanzinnig buurtfeest en een luisterende ombudsman, die opgelucht kon melden dat hij amper klachten heeft binnengekregen.

Nieuwe dubbeleditie?

Geen wonder dat de organisatie droomt van een nieuw dubbel festivalweekend binnen vijf jaar. “De aanvraag voor 2019 is alvast ingediend bij de provincie”, zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland. “Die aanvraag dateert van november 2013. Daarin hebben we de optie aangevraagd om elke vijf jaar een dubbele editie te mogen organiseren. Bij de gemeenten Boom en Rumst en De Schorre hebben we nog geen aanvraag ingediend”, verduidelijkt Wilmsen.

“We mogen dus niet te hard van stapel lopen. Bovendien is het niet zeker dat we er binnen vijf jaar nog in zullen slagen om 360.000 tickets te verkopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER