Malanda (Wolfsburg) verliest van Bayern, Hamburg klopt Hazard en Daems (Mönchengladbach)

De Duitse landskampioen Bayern München heeft zondag met succes zijn titel in de Telekom Cup, een voorbereidingstoernooi voor Bundesliga-clubs, verdedigd. In de finale werd Wolfsburg met 3-0 verslagen. Robert Lewandowski, de nieuwe Poolse prijsschutter die in het tussenseizoen overkwam van Dortmund, scoorde twee keer. Sebastian Rode zorgde voor de derde Bayern-treffer.

Bij Wolfsburg maakte belofteninternational Junior Malanda zijn opwachting na de rust (een helft duurde 30 minuten, nvdr.). Op dat moment stond de 3-0 eindstand al op het scorebord.

In de match om de derde plaats verloor Borussia Mönchengladbach, met Filip Daems en Thorgan Hazard de hele wedstrijd tussen de lijnen, met 3-1 van Hamburg. Hazard, die op de linkerflank startte, kon dreigen in de 23e minuut, maar scoren lukte niet. Zoua, Van der Vaart en Demirbay scoorden voor Hamburg, terwijl Raffael kon tegenprikken voor Mönchengladbach.