Luikse agent verdacht van verduisteren 4,7 miljoen euro

Na twee jaar onderzoek is een Luikse politieagent, F. A., aangehouden op verdenking van corruptie, witwassen en fiscale fraude. Dat meldt het parket van Luik woensdag, dat zo informatie van La Dernière Heure bevestigt. Zijn naam duikt op bij verschillende criminele activiteiten, maar de politieman is enkel aangehouden in een dossier rond zijn deelname aan rally’s.

Om aan rally’s deel te nemen, liet de agent zich sponsoren door bedrijven. Het lijkt erop dat de volledige som uit sponsoring niet bestemd was voor zijn activiteiten als rallypiloot, maar dat hij een bepaald percentage in eigen zak stak. Het bedrijf schreef die volledige som in als sponsoring in zijn boekhouding. Op die manier werd zowat 4,7 miljoen euro verduisterd in twee jaar. De inspecteur van de politie van Luik betwist op die manier het geld te hebben verduisterd.

Daarnaast loopt nog een onderzoek om de betrokkenheid te bepalen van de agent in een andere zaak rond een Luiks takelbedrijf. In eerder troebele omstandigheden, lijkt het erop dat het takelbedrijf willekeurig voertuigen takelde, vooral dan met een buitenlandse nummerplaat. Die wagens werden vervolgens samengeperst en aan een ijzerhandelaar doorverkocht. Wanneer het slachtoffer zich meldde, kreeg die te horen dat het voertuig zonder twijfel was gestolen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER