Gezin denkt grappig te zijn met video van opspattend water, maar de feiten zorgen voor stroom van kritiek

Een koppel uit Florida heeft naar aanleiding van een virale video erg veel kritiek gekregen op sociale media. Maria McCormick deelde vorige week een filmpje waarop te zien was hoe haar echtgenoot Scott een emmer water ledigde in St.Johns River. Meteen daarna volgt een beetje verderop het opspattend water. Het lijkt vrij onschuldig, maar volgens vele boze kijkers gaat het om dierenmishandeling.

kmlo

In de buurt van hun boot bevonden zich namelijk een heleboel zeekoeien. “Elke keer toen Scott zijn emmer water boven de rivier ledigde, zagen we dat het water enkele meters verder opspatte”, schreef de dame bij de video. “We keken elkaar aan en zeiden onmiddellijk dat we hier nooit meer zouden zwemmen.” Een video opnemen waarbij ze de dieren bewust stoorden, deden ze daarentegen wel. Op korte tijd haalde hun video op Facebook meer dan twee miljoen weergaven.

Sindsdien is het koppel in het oog van de storm terechtgekomen. In Florida is het immers verboden om de rust van zeekoeien te verstoren. Het kan in het slechtste geval zelfs resulteren in een celstraf van zestig dagen of een boete van vijfhonderd dollar. Het Florida Fish and Wildlife Conservation Commission is een onderzoek gestart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer