Vlaamse veldrijder in VS veroordeeld voor vechtpartij

© rr

© Photopress.be

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Veldrijder Vincent Baestaens (25) is in de Verenigde Staten veroordeeld voor een gewelddadige vechtpartij in een bar eerder dit jaar.

cel

Baestaens werd op zaterdag 8 maart tijdens een vakantie opgepakt door de Amerikaanse politie. De renner uit Tremelo had op café een vrouw in het gezicht geslagen omdat ze haar drankje had gemorst op zijn vriendin.

Een dienster die tussenbeide wilde komen, deelde in de klappen. Het gebeurde allemaal uitgerekend op de internationale vrouwendag. Pas na een dag en een nacht in de cel werd Baestaens weer vrijgelaten.

In een krant ontkende de Vlaming alles: hij was naar eigen zeggen door vijf Amerikanen aangevallen. Maar de beelden van een bewakingscamera én de gerant van de bar spraken dat tegen.

De aanklacht tegen Baestaens luidde uiteindelijk ordeverstoring en wanordelijk gedrag. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke straf, met een proeftijd van zes maanden. Hij moet een boete betalen van 262 dollar (206 ­euro) en een gelijkaardig bedrag aan proceskosten. Hij mag niet meer in de buurt van de bewuste bar komen en hij moet een cursus woedebeheersing volgen.

Baestaens, wiens contract afloopt bij zijn wielerploeg, wilde gisteren geen commentaar kwijt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen