© Patrick Van Dyck

Prins Carnaval Guy Ducheyne wordt schlagerzanger Guy D.

Guy Ducheyne (55) uit Vremde trekt weldra met zijn dialectcovers van gekende nummers doorheen Vlaanderen. “Na de lp en de cdis er nu Guy D.”, gekscheert de gewezen Prins Carnaval.

Patrick Van Dyck

In 2007 was Guy Ducheyne nog Prins Carnaval van Mortsel. Onder de naam Guy & Karnamor bracht hij toen de carnavalskraker Karnamor, ja da is feeste uit. “Onder het luisterend oor van schlagerzanger Steve Tielens trok ik voor die opnames met een bang hart de studio in”, herinnert hij zich. “Enige ervaring als zanger had ik niet.” De reacties waren enorm positief. “Dat heeft me toen gesterkt om door te gaan.”

Guy zoekt zijn inspiratie vooral bij artiesten als Luc Steeno, Vader Abraham, Ben Cramer en Engelbert Humperdinck. “Alle nummers die me liggen komen in aanmerking.” Volgens de Vremdese schlagerzanger is het ‘vertalen’ van een tekst naar het dialect niet eenvoudig. “Het verhaal moet kloppen. Soms schiet ik ’s nachts wakker en krijg ik een ingeving. Dan haast ik me naar mijn computer om mijn teksten aan te passen.”

Guy brengt dit jaar ook nog een album uit. “Daarop zullen twaalf nummers staan. Meer dan waarschijnlijk krijgt mijn debuut de titelGewoon gelijk as bij ons mee.” Dat sommige mensen neerkijken op het genre deert hem niet. “Ieder schlagerfestival trekt volle zalen."

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER