Massaal protest tegen mogelijke sluiting populair bruin café

© jvdp

© jvdp

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Grote commotie over café De Kroon in Borgerhout. Het handelscontract loopt eind dit jaar af en om dat te vernieuwen vraagt eigenaar Duvel-Moortgat 50.000 euro drempelgeld. Onmogelijk voor eigenaar Eddy Borry. Die krijgt massaal steun op sociale media.

geraldine dewart

“Dit zijn criminele praktijken”, zucht Eddy Borry, die zijn kroeg op Antwerpen-Noord niet uit handen wil geven. “Met de verhoging van de huurprijs kan ik nog leven, de brouwerij is van plan de bovenverdiepingen, die leeg staan, te renoveren. Maar het drempelgeld plots op 50.000 euro zetten, daar kan ik niet bij. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt. Ik zou het trouwens nooit kunnen ophoesten. Welke cafébaas wel?”, vraagt hij zich af.

“Als het zo ver zou komen, komt het tot een volksopstand. Dat hoop ik toch."

Volgens Eddy wil Duvel-Moortgat hem op deze manier buitenwerken. “Onlangs nog kreeg ik de boodschap van de mannen in Breendonk (Duvel-Moortgat, nvdr.) dat ze het ‘een vies, vuil, donker café vinden.”

Stamgasten en sympathisanten reageerden furieus op het mogelijk verdwijnen van de bruine kroeg. Er was veel kritiek op brouwerij Duvel-Moortgat. En verontwaardiging dat alweer een authentiek café plaats zou moeten ruimen voor iets ‘properder’.

De stevige achterban geeft Eddy goede moed om te blijven strijden voor zijn café.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen