Gehavend Chelsea houdt Manchester City op gelijkspel

Leider Chelsea speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen een sterk Manchester City. Bij Chelsea ontbrak naast de geschorste Diego Costa ook Cesc Fabregas en Filipe Luis, waardoor er drie achttienjarigen op de bank zaten. Met een gelijkspel kan Chelsea dan ook niet ontevreden zijn.

jtp

Een brede kern hebben, ook in Engeland is dat van levensbelang. Chelsea deed het vandaag zonder drie basisspelers: Diego Costa zit een schorsing uit, Cesc Fabregas en Filipe Luis moesten geblesseerd afhaken. Ook Schurrle en Salah waren er ook niet bij, beide spelers lijken op weg naar een nieuwe ploeg. Daardoor kregen de jonge Brown, Christensen en Loftus-Cheek een plaatsje op de bank, naast onder meer Didier Drogba.

Chelsea had het in de eerste helft helemaal niet onder de markt tegen een sterk Manchester City. Dankzij reddingen van Courtois bleef het echter op 0-0. Vijf minuten voor de rust kwam Chelsea dan toch op voorsprong, tegen de gang van het spel in. Ivanovic bereikte met een verre bal Hazard op links, de Rode Duivel legde met een volley-voorzet de bal perfect in de loop van Loic Remy. Vincent Kompany probeerde de bal nog tegen te houden met een ultieme sliding, maar kon niet meer verhinderen dat Loic Remy de bal tegen de netten duwde.

Manchester Cityy leek met een 1-0 achterstand de rust in te gaan, maar dat was zonder David Silva gerekend. Door een goede loopactie van Milner miskeek Courtois zich op een voorzet, Aguero leek voorlangs te schieten, maar David Silva gleed de bal alsnog in doel. Twee doelpunten kort na elkaar, goed voor een 1-1 ruststand.

De tweede helft was van veel mindere makelij. Manchester City was bang om op een tweede counteraanval te lopen, een gehavend Chelsea leek tevreden met het gelijkspel. De invalbeurt van ex-Chelsea-icoon Frank Lampard bij City, een kwartier voor tijd, was zowat het enige wapenfeit. Vooraf werd gevreesd voor een vijandige ontvangst, maar (de meerderheid van) het publiek op Stamford Bridge ontving de middenvelder met een applaus.

Door het gelijkspel blijft Chelsea vijf punten voorsprong houden op Manchester City, dat tweede staat. Manchester United doet een gouden zaak en verkleint de achterstand op het tweetal.