Ballonvaarders bereiken Mexicaanse kust na recordvlucht

© AP

© REUTERS

© AP

© AP

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een Amerikaanse en een Russische ballonvaarder die tijdens hun vlucht boven de Stille Oceaan verschillende wereldrecords hebben neergezet, zijn zaterdag veilig geland in Mexico.

Troy Bradley en Leonid Tjoechtjajev - bekend als het Two Eagles-team - landden vlak voor La Poza Grande, in de deelstaat Baja California, zo blijkt uit een mededeling op de website van het team.

'De piloten maakten een gecontroleerde landing en kwamen zacht in het water terecht op ongeveer vier mijl van de kust van Baja', vermeldt de site. 'De piloten stellen het prima.' Ze moesten in het water landen omdat de wind parallel met de kustlijn stond.

De twee mannen waren op 25 januari in het Japanse Saga in een met helium gevulde luchtballon aan hun reis begonnen. Vrijdag hadden ze zowel het afstands- als het duurrecord verbroken. Uiteindelijk hebben ze op zes dagen, 16 uur en 37 minuten tijd in totaal 10.696 kilometer afgelegd.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de ballon in Canada zou landen. Maar door de veranderde wind moesten de plannen worden bijgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen