BUNDESLIGA. Dortmund pakt punt bij Leverkusen, Hazard blijft op bank bij winnend Gladbach

Op de 23e speeldag in de Bundesliga bleef het 0-0 tussen Leverkusen en Borussia Dortmund. Dortmund blijft wel op de laatste plaats, Leverkusen zakt van plaats drie naar plaats 5. Mönchengladbach neemt die derde plaats over, na een krappe 0-1 overwinning bij Stuttgart.

jtp

Borussia Dortmund was gebrand op een resultaat vandaag, de club sloot de heenronde namelijk af op de laatste plaats. Tegen een sterk Leverkusen, dat op de derde plaats stond, de terugronde beginnen was natuurlijk geen geschenk. Leverkusen was dan ook het gevaarlijkst en kwam dicht bij een openingsdoelpunt in de eerste helft, maar Mats Hummels kopte het gemaakte doelpunt van Castro nog van de lijn weg.

Het leek opnieuw geen goede namiddag voor Dortmund te worden, nadat Lukasz Piszczek geblesseerd naar de kant moest. Na de rust bracht Ciro Immobile dan toch hoop in de harten van de gele aanhang, maar doelman Leno hield Leverkusen recht. Een kwartier voor tijd kreeg Leverkusen-middenvelder Castro een tweede kans, maar zag zijn schot op het dak van het doel belanden.

Mönchengladbach wint

Thorgan Hazard zag vanop de bank hoe Borussia Monchengladbach drie belangrijke punten naar huis kon nemen. Tegen Stuttgart, dat voorlaatste staat, bleef het lange tijd 0-0, maar Patrick Hermann zorgde in de 70e minuut dan toch voor de 0-1 van Monchengladbach. Stuttgart ging daarna verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar de Borussen overleefden, met wat geluk, toch de aanvalsgolven van Stuttgart in de slotfase en mochten tevreden naar huis.