© rr

© © VRT - Lies Willaert

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gedesoriënteerde gans van Dieter Coppens waggelt door Wommelgem

Televisiemaker Dieter Coppens heeft waarschijnlijk één van zijn twee vermiste getrainde brandganzen terug.

KMA

Coppens broedde in het kader van zijn programma thuis zes eieren uit van deze beschermde ganzensoort. Hij had de eieren via een kweker. Coppens stak tweeënhalve maand lang veel tijd en energie in de ganzen, omdat hij wou duidelijk maken hoe de inprenting werkt bij ganzen.

De dieren beschouwden Dieter Coppens als hun ‘papa’ omdat hij het eerste levend wezen was dat ze zagen toen ze uit hun ei kipten. Maar dinsdag vlogen twee van de zes brandganzen op. Omdat Coppens aan de rand van het Zoerselbos woont, vonden ze hun weg naar huis niet terug.

Canadagans

Zijn oproep om te helpen zoeken leverde veel reacties op. Blijkbaar dolen er veel getrainde ganzen rond. Zo postte een vrouw uit Schilde op de Facebookpagina ‘Ge zijt van Zoersel’ een foto van zichzelf met een tamme gans op haar schoot. Het enorm beest kwam plots in haar tuin aangewaggeld. “De gans van Dieter Coppens!”, reageerde iedereen. Maar het bleek om een Canadagans te gaan.

Na meldingen uit Berendrecht en meerdere uit Limburg kwam er eindelijk goed nieuws: een man had een brandgans met oranje ring wandelend langs de baan in Wommelgem gevonden. Hij had ze tijdelijk bij zijn zoon ondergebracht omdat hij zelf geen tuin had.

Dieter Coppens kan zelf niet gaan kijken omdat hij momenteel voor opnames in het buitenland zit, maar zijn vrouw Rut trekt naar Wommelgem en heeft een sterk vermoeden dat het om een van de twee vermiste getrainde ganzen gaat, vermits ze net als die van Coppens een oranje ring draagt. “Joehoe, hopelijk eentje terug!”, zegt ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER