© Belga

Fred Vanderbiest: “Björn Vleminckx? Best interessant”

Antwerp is nog steeds dringend op zoek naar een bijkomende spits. Gisteren op de wekelijkse persbabbel van coach Fred Vanderbiest viel dan ook de naam van Björn Vleminckx (30).

stdr

Het contract van Vleminkx bij het Turkse tweedeklasser Göztepe werd in onderling overleg ontbonden en dus is hij weer een vrije speler: “Zijn eventuele komst kan best interessant zijn, want zijn type kunnen we best gebruiken. Maar dan moet hij wél honderd procent fit zijn”, opperde Vanderbiest.

Grote kuis

Antwerp blijft voorts grote kuis houden in de spelerskern. Na onder meer Cornet (“er is veel interesse”), Verstraeten (“het niveau ligt momenteel iets te hoog voor hem”) en Malsa moet nu ook Baptiste Schmisser vertrekken. De centrale verdediger is nog maar sinds vorige winter op de Bosuil, maar speelde haast nooit.

Doelman Nicaise Kudimbana (scheurtje quadriceps) is ook dit weekend zeker out. De kans dat nieuwkomer Antonijo Jezina speelgerechtigd raakt, is klein. Als de Kroaat al morgen mag spelen, wordt hij in het beste geval de doublure voor Kevin Debaty.

Dom trainde voluit met de groep, maar of de rechtsachter morgen speelt, blijft een vraagteken. Omolo werd voor de tweede keer vader. Daeseleire, Binst, Jaeken en Teghmas revalideren gewoon verder of werken (opwarm)delen met de groep af. Huysmans, in principe nu vierde doelman, blijft wellicht gewoon op de Bosuil, waar hij weer helemaal fit wil worden.