De Lijn onderzoekt filmpje van indommelende chauffeur

Vervoersmaatschappij De Lijn is een onderzoek gestart naar een filmpje van een buschauffeur die het moeilijk heeft om achter het stuur wakker te blijven. Het filmpje werd gisteravond door een reiziger op de Facebookpagina van De Lijn geplaatst en werd vandaag opgepikt door VTM Nieuws. "Het is in de eerste plaats belangrijk om de zaak duidelijk in beeld te brengen en alle partijen te horen", zegt Dominique Renders, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant.

Het filmpje werd gemaakt op de lijn 212 van Aalst naar Brussel. "Het gaat om een chauffeur die in dienst is bij een onderaannemer. We hebben contact opgenomen met zijn werkgever en gevraagd om de zaak ten gronde te onderzoeken. Bovendien is zo'n filmpje een momentopname en kunnen we ons daar niet alleen op baseren", aldus Renders.

"Daarnaast hebben we gevraagd om de chauffeur niet meer te laten rijden alvorens hij een nieuwe medische keuring ondergaat, omdat er een medische oorzaak kan zijn." De woordvoerster wijst er ook op dat het belangrijk is om de chauffeur erop te wijzen dat hij zelf verantwoordelijk is om in zijn privétijd voldoende te slapen om uitgerust achter het stuur te zitten.

Heel Vlaanderen

Het filmpje werd op de openbare Facebookpagina van De Lijn gepost en in privébericht verstuurd. Algemeen woordvoerder Tom Van de Vreken wijst erop dat er voldoende manieren zijn om klachten over te maken en dat dat dus niet via een filmpje moet gebeuren dat heel Vlaanderen kan zien.

"We nemen alle klachten ter harte, zowel die klachten die via Facebook worden gestuurd als diegene die naar ons worden gestuurd via mail." De woordvoerder wijst er bovendien op dat er privacyregels gelden. "We hebben dan ook gevraagd aan de reiziger om het filmpje weg te halen, en dat is ondertussen dan ook gebeurd", besluit Van de Vreken.

Meest gelezen