© Sylvain Liekens

OCMW doet het met minder

OCMW-voorzitter Nicole Damen (CD&V) kreeg van de gemeente een kleinere bijdrage maar dat zorgde niet echt voor problemen.

Sylvain Liekens

In het jaar 2016 betaalde de gemeente een bijdrage van 1.3650.000 euro of dik 90.000 euro minder dan het jaar voordien. Toch zorgde dat niet voor financiële problemen. Dat kwam omdat het OCMW een herstelproject aan het dak van de loodsen in de Van den Nestlaan schrapte. In plaats van het geraamde half miljoen dat werd voorzien voor de vernieuwing van het dak werd geopteerd voor een herstelling die maar 900 euro kostte.

Er werden ook twee percelen grond verkocht in de verkaveling Sniederspad en dat leverde ongeveer 400.000 euro op. De schuldenlast werd met 30.000 euro afgebouwd en daardoor bedraagt de schuldenlast per Ranstenaar nog maar 28 euro terwijl het gemiddelde bedrag in Vlaanderen op 320 euro staat.

De medewerkers gebruiken vaker de fiets. Nu beschikken de diensten al over twee elektrische fietsen en dat aantal wordt wellicht verdubbeld.

In de ondersteuningsfunctie begeleidde het OCMW bijna vijftig mensen bij het zoeken naar een job. Dat leverde 25 mensen een betrekking op. Voor zestig kinderen werd een sinterklaastoelage van 30 euro betaald zodat de ouders hun kinderen toch een geschenkje konden bezorgen. Ook de Mindermobielencentrale blijft groeien. Ze telt nu al 128 leden met twintig chauffeurs die bijna tweeduizend ritten voor hun rekening namen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER