Blunderende videorefs krijgen rust en extra training, Pro League reageert tevreden

Na de blunder van videoref Marchand, die Zulte Waregem een penalty onthield tegen Club Brugge, eiste de Pro League actie. Daarom zat scheidsrechtersbaas Verbist gisteren samen met Marchand en de drie andere videorefs om de pijnpunten te bespreken en oplossingen te zoeken.

dvd

Ook Koen De Brabander, CEO van de voetbalbond, was erbij. “We hebben gesproken over de fouten en de refs hebben ervaringen uitgewisseld”, zegt De Brabander. Er komen geen zware sancties. “Vanwege het foutief beoordelen van de eerste twee fases zullen de betreffende Video Assistant Referees Yves Marchand en Christophe Delacour de tijd krijgen om zich intensiever voor te bereiden op deze taak alvorens ze opnieuw als VAR voor een wedstrijd zullen worden aangeduid. Om in de toekomst dergelijke fouten te vermijden, werd er besloten om nog meer oefensessies te organiseren", aldus De Brabander nog.

Pro League tevreden met inspanningen Johan Verbist omtrent videorefPierre François, CEO van de Pro League, is tevreden met de maatregelen die de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft getroffen om de blunders met de Video Assistant Referees (VAR) van de voorbije voetbalweekends aan te pakken. Dat zei François vrijdag aan Belga.

"De maatregelen die de KBVB heeft getroffen met betrekking tot de VAR stemmen me tevreden", aldus François. "Ik wist dat Johan Verbist als scheidsrechtersbaas de juiste beslissingen zou nemen, daarom heb ik (zondagochtend, nvdr.) ook een mail naar hem gestuurd. Hij heeft een vergadering bijeengeroepen, met zijn scheidsrechters gesproken en extra oefensessies georganiseerd voor de videorefs die dat nodig hebben. Dat zijn ingrepen die de vooruitgang van de videoref alleen maar ten goede komen."

Eerder deze week vroegen de profclubs, die via de Pro League het VAR-project financieren, om "kordate maatregelen". Donderdag zat Verbist in aanwezigheid van Koen De Brabander, CEO van de KBVB, samen met de vier videoscheidsrechters. De KBVB besliste videorefs Yves Marchand en Christophe Delacour tijdelijk niet meer aan te duiden. Bovendien zal het Referee Department nog meer oefensessies organiseren voor zijn videorefs.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen