© Borsbeek.be

Meer subsidies voor verenigingen en cultuurbeleidscoördinator

Er is goed nieuws voor het culturele leven in Borsbeek. Vanaf januari 2015 neemt de gemeente een cultuurbeleidscoördinator in dienst.

Tom De Noël

"De coördinator zal de culturele verenigingen ondersteunen en een lokaal cultuurprogramma op maat van Borsbeek uitwerken. Daarbovenop kregen negen Borsbeekse verenigingen afgelopen donderdag een mooie subsidiecheque overhandigd,' zegt schepen voor cultuur Tom Verboven.

"Bij het opstellen van de meerjarenplanning nam Borsbeek vorig jaar een aantal concrete initiatieven op cultureel vlak. Zo werd onder meer een gemeenschapscentrum opgericht en werd een cultuurbeleidsplan opgesteld," zegt Verboven

"Hierdoor kon Borsbeek een dossier bij de Vlaamse overheid indienen. Het dossier werd intussen goedgekeurd, waardoor de gemeente vanaf 2015 jaarlijks 66.000 euro zal ontvangen. Dat Borsbeek voor het eerst subsidies krijgt voor de uitbouw van een lokaal cultuurbeleid, is goed nieuws voor de culturele verenigingen die hun subsidies nu aanzienlijk verhoogd zien," zegt de schepen trots.

Negen verenigingen dienden een dossier in en ontvangen vanaf nu subsidies. De gelukkigen zijn de Gezinsbond, de Mannenclub, toneelkring Sint-Jan-Berchmans, Davidsfonds Borsbeek, Burse vzw, Femma Borsbeek, Willemsfonds Borsbeek, Adonis en harmonie Vrede & Vermaak.

"We bedanken de culturele verenigingen voor hun inzet. Dankzij hen kunnen Borsbekenaren cultuur in hun gemeente beleven. De verenigingen bieden een waaier aan activiteiten aan: optredens, toneelvoorstellingen, museumbezoeken, kindervoorstellingen, spelletjesavonden en voordrachten. Een verdere uitbouw van het culturele aanbod in dit dorp naast de stad kan het plaatje alleen nog maar mooier maken.," besluit Verboven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER