Sam Van Rossom en Valencia openen finale EuroCup met winst na thriller

9.000 toeschouwers tekenden in de Fuentes De San Luis present voor de eerste partij van de finale van de EuroCup. Belgian Lion Sam Van Rossom (5 punten, 3 rebounds, 6 assists) zegevierde in de eerste partij versus Malaga en na een thriller met 68-62. Vrijdag kunnen Sam Van Rossom en co. en na 2014 mits winst in Malaga de EuroCup voor de tweede keer in de lucht steken.

cpm

Bij verlies volgt een derde en beslissende partij woensdag 5 april en opnieuw in Valencia. “Opdracht volbracht en de druk ligt nu bij Malaga. We hebben twee kansen om de EuroCup te veroveren. Het zou mooi zijn dat we het in twee partijen kunnen afmaken,” hijgde Sam Van Rossom na een fysieke clash. Valencia verloor dit seizoen nog niet van Malaga. In de eerste helft was een statisch Valencia steeds op achtervolgen aangewezen.

Een 7-17 achterstand werd na het eerste kwart nog wel rechtgezet: 20-20 en met een dunk van Will Thomas (ex-Luik). Malaga acteerde frisser bleef met bommen uitpakken en nam via Kyle Fogg (8 punten, 2 assists) weer afstand: 26-35. Ook nu weer pakte Valencia met een remonte uit. Sastre en Dubljevic at the buzzer forceerden de 35-35 halfweg. Ook de tweede helft bracht aanvankelijk in een kolkende Zuiderse sfeer een thriller: 44-44.

Met driepunters van Sato en Thomas (8 punten, 6 rebounds) nam Valencia voor het eerst sinds 1-0 opnieuw de leiding en startte het slotkwart met 50-48. Langs Van Rossom (55-52), Thomas en Sato zat Valencia bij 62-55 op rozen. Malaga wilde niet wijken (65-62), maar na een zesde assist van Van Rossom besliste uitblinker Dubljevic (14 punten, 8 rebounds) de partij voor Valencia.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer