De mooiste boekenwinkels ter wereld

© *

Zelfs wanneer je Italiaans, Chinees of Portugees niet op punt staat, zijn deze boekenwinkels een bezoekje waard. Website CNN maakte een lijstje van de mooiste boekenwinkels tussen Maastricht en Los Angeles.

tib

The Last Bookstore - Los Angeles, VS

Dit gebouw was ooit een bank, wat de kluizen op de eerste en tweede verdieping verklaart. Nu vind je er zo’n 200.000 boeken. De helft daarvan staat in het ‘labyrint’ op de eerste verdieping, waar je je trouvailles één dollar betaalt. Verder vind je hier een koffiebar en een platenwinkel.

Cafebreria El Pendulo - Polanco, Mexico City

Geen nood als je Spaans wat minder is, want in deze boekenwinkel kan je in het weekend ook ontbijten en van een streepje klassieke muziek genieten.

Parnassus Books - Nashville, VS

Deze boekenwinkel wordt opengehouden door schrijfster Ann Patchett, die een beetje zonder het zo bedoeld te hebben het gezicht werd van de strijd tussen de kleine boekenwinkel en de grote bedrijven zoals Amazon. Zij probeert het verschil te maken door regelmatig schrijvers uit te nodigen en persoonlijke aanbevelingen te doen aan trouwe klanten.

Stanfords - Londen, Groot-Brittannië

Deze boekenwinkel ligt in het hartje van Covent Garden, maar wil je wel de wereld laten zien. Hier vind je alles over reizen, van toeristische gidsen tot obscure reisverhalen.

John K. King Used & Rare Books - Detroit, VS

Deze boekenwinkel bestaat al sinds 1965 en is ondergebracht in een oude handschoenfabriek. Meer dan een miljoen boeken zijn er gerangschikt in 900 alfabetische (!) categorieën, waaronder enkele zeldzame verzamelstukken.

Foyles - Londen, Groot-Brittannië

Deze boekenwinkel is meer dan een eeuw oud en een begrip in Londen. In juni 2014 verhuisde de winkel naar het gebouw waar vroeger het Central Saint Martins College of Art and Design ondergebracht was, dat een oppervlakte van zo’n dertien tennisvelden heeft. Daar vind je overigens niet alleen boeken, je kan er ook iets eten of drinken.

Strand - New York, VS

In 1920 waren er in deze buurt in Manhattan 48 boekenwinkels, maar anno 2014 bestaat alleen Strand nog. In deze boekenwinkel vind je 2.5 miljoen nieuwe en tweedehandse boeken, waaronder enkele zeldzame exemplaren. Het duurste boek is een versie van ‘Ulysses’ van James Joyce met illustraties van Henri Matisse, te koop voor 45.000 dollar.

Books for Cooks - Melbourne, Australië

Dit kleine boekenwinkeltje is het enige in Australië dat zich specialiseert in kookboeken. Van 18de eeuwse keukentips tot de nieuwe Ottolenghi, hier heeft men meer dan 30.000 kookboeken in stock.

Boekhandel Domincanen - Maastricht, Nederland

Deze kerk uit de dertiende eeuw is vandaag de dag een boekenwinkel, waar ongeveer 40.000 Nederlandse, Engelse, Franse, Spaanse en Italiaanse boeken te koop zijn. Bovendien serveert men hier heerlijke koffie en organiseert men zo’n 140 evenementen per jaar.

Shakespeare and Company - Parijs, Frankrijk

Deze boekenwinkel is een ode aan Britse schrijvers, zowel Shakespeare als Hemingway. Een beetje stoffig, maar wel de thuis van vele schrijvers, die hier graag logeren en voorlezen uit hun werk.

Assouline Venezia - Venetië, Italië

Deze boekenwinkel bevindt zich op het gelijkvloers van het luxehotel Bauer, een 18de eeuws palazzo dat gerestaureerd werd. Boeken kopen is hier , net als logeren, niet bepaald goedkoop: de duurste handgemaakte exemplaren uit deze winkel lopen op tot 7.000 dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer