Straatmuzikant tovert metrostation om tot discotheek

Matt Vorzimer, oftewel The eCUSSIONIST is een gekend straatmuzikant in de metrostations van New York. Hij is eigenlijk een drummer, maar combineert zijn slagwerk met hippe plaatjes. Laatst stond er heel veel volk voor zijn draaitafel te dansen. “Maar ik heb niet altijd zoveel succes gehad”, zegt de muzikant.

TiCa

“Vroeger speelde ik met een bandje in een park, maar daar is de concurrentie heel groot. Dan moest ik om 5 uur ’s morgens opstaan om toch nog een goed plekje te kunnen vinden.” Aangezien dit al snel op z’n zenuwen begon te werken, dacht Matt na over andere mogelijkheden. “Ik kreeg te horen over Music Under New York, een programma van de stad zelf. Zij zorgen ervoor dat straatmuzikanten op bepaalde plekken kunnen staan, wanneer hen dat uitkomt. Toen ik dat hoorde, ben ik uit de band gestapt en op m’n eentje begonnen. Er passeerden veel meer mensen én, ze bleven langer staan. Ik kies er dus voor om ondergronds te blijven spelen.”

Op het einde van de video vraagt Matt aan alle dansers een groepsknuffel en een selfie. “Hoe geweldig was deze avond?!” sluit hij tevreden af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER