© WAS

Meer inspraak voor bewoners Dam

Het participatiecharter tussen het Damcomité en de stad en het district, wordt bijgestuurd. Er komen niet alleen parcipatiemomenten, maar ook een inhoudelijke werkgroep.

pvdp

Vorig jaar al werd er tussen stad, district, bewonersgroep Damcomité en vzw Elegast een participatiecharter voor de Slachthuissite en omgeving afgesloten. In dit gebied moeten woningen, bedrijven en recreatie komen.

Het Damcomité had het charter enkele maanden geleden op een lager pitje gezet. Het comité had enkele bezwaren geuit tegen het masterplan en de invulling van de site. De bewoners wilden nauwer betrokken worden bij de ontwikkeling van het gebied.

Pingpong

Nieuw in het aangepaste charter is dat er inhoudelijker vrijer zal gediscussieerd worden. Ook en vooral met de buurtbewoners. Dat moeten gebeuren in een werkgroep die is opgericht. “De werkgroep wordt de plek waar tussen de partners van het participatiecharter in alle vrijheid gepingpongd kan worden over de ontwerpplannen en ontwerpadviezen”, zegt de schepen voor Stadsontwikkeling, Rob Van de Velde (N-VA).

Beide partijen tevreden

Met de vernieuwing en de verfijning van het charter, kan er opnieuw gepraat worden over de toekomst van de Slachthuissite. Rob Van de Velde zegt blij te zijn dat er in samenspraak kan verder gewerkt worden. En ook de leden van het Damcomité tonen zich tevreden met de nieuwe stap. Zij wilden meer en sneller inspraak en vroegen ook om beter geïnformeerd te worden. Dat gaat nu gebeuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER