Mathias Vosté schaatst Belgisch record op 500 meter

Mathias Vosté heeft zondag tijdens testwedstrijden in de Nederlandse stad Leeuwarden het Belgische schaatsrecord op de 500 meter verbeterd. Vosté finishte in 36’00.

Zijn tijd op de 500 meter leverde hem in de wedstrijd de achtste plaats op. De overwinning ging naar de Nederlander Ronald Mulder, de winnaar van olympisch brons in 2014: 35.13. Op de 1.000 meter werd Vosté achttiende in 1:15.84.

Jelena Peeters, de beste Belgische schaatsrijdster, eindigde op de 3.000 meter als vierde 4:19.94. De Nederlandse Jorien Voorhuis won in 4:13.69. Margo van Dijk, de coach van Peeters, benadrukt dat het om niet meer dan een testwedstrijd ging. Over drie weken start Peeters bij de wereldbekerbewedstrijden in China en een week later in Japan. Net als Bart Swings laat ze de ontmoeting in het Kazachse Astana schieten.

Voornaamste wedstrijd in het voorseizoen voor Peeters is de 5.000 meter die begin december in het gerenoveerde Thialfstadion in Heereenveen op het programma staat. In die race op haar favoriete afstand kan de 30-jarige rijdster zich plaatsen voor de wereldkampioenschappen afstanden op de olympische piste in Zuid-Korea.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten