© Margo Tilborghs

Griezelen in de tuin van 't Ganzenbord

Vrijdag, tegen valavond, hing er een griezelige sfeer in de tuin van basisschool Erasmus in Kalmthout. Heel wat vreemde figuren liepen er op vrije voeten rond. Echt gevaarlijk was het niet. Alles had immers te maken met het Halloweenfeest dat de school jaarlijks organiseert.

Margo Tilborghs

“Ieder jaar organiseren we een evenement rond Halloween met telkens een ander verhaal en een andere insteek”, zegt Sabine Milbou, directeur van basisschool Erasmus. “Dit jaar gaat dit verhaal de ronde: Honderd jaar geleden zou onze school ontstaan zijn vanuit een oud vervallen kasteel. geruchten gaan de ronde dat er ooit een moord zou zijn gebeurd. Of dat verhaal waar is, zullen de kinderen samen met hun ouders, aan de hand van opdrachten moeten uitzoeken. Dat doen ze door het oplossen van vragen en doe-dingen.”

“Tijdens de lessen worden de kinderen voorbereid”, zegt de directeur. “Zo leren ze het verschil tussen fantasie en realiteit. Het is een spannende gebeuren voor iedereen. Het huis staat midden op plein en werd in elkaar getimmerd door meester Steve, tuinpapa Marc en werkman Jef.Rond 20u kwam de waarheid aan het licht en werd de moordenaar bekend gemaakt. Om voorgoed van de vloek vanaf te zijn werd het kasteel, onder begeleiding van de Kalmthoutse brandweermannen, in brand gestoken.

De allerkleinsten konden gaan luisteren naar een griezelverhaal op kleuterniveau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER