© Photo News

Brownlee wint Europabeker-manche in Karlsbad, Vanderplancke finisht als achtste

De Brit Jonathan Brownlee, vice-olympisch kampioen op de triatlon in Rio, heeft zondag de negende manche van de Europabeker in het Tsjechische Karlsbad gewonnen. Erwin Vanderplancke eindigde op de achtste plaats.

Jonathan Brownlee legde de 1,5 kilometer zwemmen, de 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in een tijd van 1u50:34. De Fransen Anthony Pujades (1u54:54) en Simon Viain (1u55:12) moesten zich tevreden stellen met respectievelijk de tweede en derde plaats. Erwin Vanderplancke kwam als achtste over de meet in 1u57:49.

Bij de vrouwen ging na een spannende wedstrijd de overwinning naar de Oekraïense Yuliya Yelistratova in 2u07:22. De Française Leonie Periault kwam op amper een seconde als tweede over de finish (2u07:23). De Italiaanse Sara Dossena (2u07:27) vervolledigde het podium op vijf seconden van de winnares.