© GVA

Brandweerwagen 'Sjareltje' veilig aangekomen in Gambia

Brandweerwagen ‘Sjareltje’ is aangekomen in Banjul, de hoofdstad van Gambia. Na een tocht van bijna drie weken en 7000 kilometer afstand hebben Heistse en Geelse avonturiers de wagen afgezet bij de plaatselijke brandweer.

Bert Provoost

Brandweerman Patrick Geysels uit Hallaar en Gelenaren Leo Haeseldonckx en Leo Swolfs hebben de tocht gemaakt samen met nog andere mensen die deelnamen aan de Antwerpen-Banjul Challenge.

Hun doel was om het lokale korps een brandweerwagen te schenken die bij ons niet meer van dienst kon zijn. Het voertuig werd opgelapt en kon in Gambia nog vele jaren dienst doen. De mannen hadden ook nog andere goederen bij en steunen met de hulp van giften ook andere lokale projecten.

"Het was een fantastische tocht, al was de kwaliteit van de wegen niet altijd optimaal. Soms werden we urenlang helemaal dooreengeschud. De brandweerwagen heeft het overleefd. Enkel het lampje van het koplicht en het lampje uit het achterste zwaailicht branden niet meer", lachen de vier.

"Wij worden hier als koningen verwelkomd. Het was een echte triomftocht door de straten van Banjul naar ons hotel. Daar werden we opgewacht met zang en dans. Ondertussen hebben we ze geleerd om met Sjareltje te rijden. Ze vinden het een gigantisch voertuig", klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER