Voorzitter Club Brugge riskeert schorsing voor bezoek aan ref: 'Hadden het enkel over blessure Vazquez'

Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge, heeft zich op de website van zijn club verontschuldigd voor het feit dat hij tijdens de rust van de competitiewedstrijd tussen blauw-zwart en Moeskroen de kleedkamer van scheidsrechter Christoph Dierick betrad. Die daad blijkt nu tegen de bondsreglementen, waardoor Verhaeghe een schorsing riskeert.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Onder de titel 'Reactie Club-voorzitter Bart Verhaeghe betreffende mediaberichten rond match Club Brugge - Moeskroen' laat Verhaeghe op de website van Club Brugge weten: 'Club-voorzitter Bart Verhaeghe bezocht gisteren tijdens de rust van de wedstrijd de kleedkamers om te peilen naar de zware blessure van Victor Vazquez. De voorzitter wou zijn steun betuigen aan Victor gezien de ernst van de feiten. Aansluitend ging hij langs bij de scheidsrechters om toelichting te geven bij de blessure. De voorzitter erkent dat dit in strijd is met het bondsreglement en wenst zich hiervoor uitdrukkelijk te verontschuldigen.'

'Ik ging na een blik van verstandhouding met de ref mee naar zijn kleedkamer. Maar het hele gesprek ging over de blessure van Vazquez', wijdt Verhaeghe uit bij Sporza.

Ref Dierick vermeldde het bezoekje van Verhaeghe wel in zijn wedstrijdverslag. Als lid van het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond mocht Verhaeghe zonder officiële reden de kleedkamer van de scheidsrechter immers niet in. Het bondsparket kan om een sanctie vragen.

De Voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken heeft omwille van een incident met een steward in Lokeren al een stadionverbod van vijf maanden gevraagd voor Verhaeghe, maar hij maakte de zaak in beroep aanhangig bij de politierechter. Er was hem binnen de club gevraagd zich niet meer in de neutrale zone te begeven.

Fernando Da Cruz, de coach van Moeskroen-Péruwelz, was getuige van de feiten en was geshockeerd: ‘Een bestuurder heeft daar toch niets te zoeken? Ik stel vast dat we in de tweede helft veel gele kaarten hebben gekregen, en dat we een ingebeelde strafschop moesten slikken. Ik stel me daar veel vragen bij.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen